57477
Book
In basket
Ojciec Kazimierz Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych. Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna? Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów. Jest to jedzenie proste i pożywne. - zupy - sosy - mięsa - surówki - ryby - desery - przetwory Ojciec Kazimierz dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkową Uzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia. Kuchnia klasztorna to uczta dla duszy i ciała. Zaprośmy ją do naszych domów.
Availability:
Wypożyczalnia Filia Brody
All copies are currently on loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce : Receptury na jadło proste, a smakowite i pożywne.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again